alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Danie z wafli i parówek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie z wafli i parówek, danie z wafli i parówek

Danie z wafli i parówek

Składniki:

Danie z wafli i parówek

 

  • 1 kg cienkich drobiowych parówek
  • 90 dag ziemniaków
  • 1 opakowanie kwadratowych wafli
  • 3 łyżki przyprawy warzywnej
  • bułka tarta olej do smażenia
  • 1 jajko

 

Sposób przygotowania:

Danie z wafli i parówek
Wafle skropić wodą. Muszą zmięknąć. Obrane ziemniaki ugotować w wodzie z dodatkiem przyprawy warzywnej. Odcedzić, zmielić na puree. Wafle posmarować masą ziemniaczaną. Na niej ułożyć parówki (ciasno, obok siebie) i ukształtować roladę. Pozostawić do wystygnięcia. Potem pokroić na ok. 7 cm kawałki. Jajko roztrzepać, przyprawić. Kawałki z parówkami panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju aż się mocno zarumienią.