nana2207

nana2207

Kuchcik
[Przepisów: 4]

De volaille na parze z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i proste danie, gotuję się od 30-40 min w parowarze. Porcja dla 2 osób

De volaille na parze z pomidorami

Składniki:

De volaille na parze z pomidorami

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • ok. 70 g mozzarelli
  • 1,5 łyżki suszonych płatków pomidorów
  • płatki chilli
  • szczypta oregano
  • czubrica czerwona do przyprawienia piersi
  • kropla oliwy opcjonalnie

Sposób przygotowania:

De volaille na parze z pomidorami
Piersi z kurczaka oczyszczamu i tłuczemy dość cienko. Wytłuczone przyprawiamy z obu stron z czubricą czerwoną. Na stronie wewnętrznej przyprawiamy chilli i oregano, układamy paski mozzarelli (kroimy ją w taki sposób aby było nam wygognie je zawijać), dodajamy płatki suszonych pomidorów i kropelkę oliwy. Zawijamy w roladę (jak de voille) w taki sposób aby mięso spójnie obtoczyło ser. Jesli trzeba użwamy wykałaczek. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do parowaru. Z drugą piersią robimy to samo. Gotujemy w parowarze ok 30-40 min.