Sposób przygotowania:
Dekoracyjna chałka
Rzodkiewki oczyścić, umyć i osuszyć.Nożem naciąć w skórce
6 płatków od góry aż do nasady. Płatki lekko rozchylić uważając aby ich nie uszkodzić. Rzodkiewki włożyć do naczynia z lodowatą wodą na 30 minut aż płatki się otworzą.Ser i szynkę pokroić w kostkę,ogórki pokroić w plastry.Kabanosy pokroić w 4 centymetrowe paski.Oliwki,rzodkiewki, kawałki sera i szynki ponabijać oddzielnie na drewniane wykałaczki a plasterki ogórka z kawałkami kabanosa.Koreczki wbić dekoracyjnie w chałkę .
6 płatków od góry aż do nasady. Płatki lekko rozchylić uważając aby ich nie uszkodzić. Rzodkiewki włożyć do naczynia z lodowatą wodą na 30 minut aż płatki się otworzą.Ser i szynkę pokroić w kostkę,ogórki pokroić w plastry.Kabanosy pokroić w 4 centymetrowe paski.Oliwki,rzodkiewki, kawałki sera i szynki ponabijać oddzielnie na drewniane wykałaczki a plasterki ogórka z kawałkami kabanosa.Koreczki wbić dekoracyjnie w chałkę .