agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Dekoracyjne kwiatuszki

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Piękne, kolorowe kwiatuszki do dekoracji tortów, ciast i deserów

Dekoracyjne kwiatuszki

Składniki:

Dekoracyjne kwiatuszki

 

  • 100 g cukru pudru
  • 50 g glukozy spożywczej w proszku
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 100 ml gorącej wody
  • 4 łyżeczki margaryny

 

 

Sposób przygotowania:

Dekoracyjne kwiatuszki
Należy cukier puder przesiać na sitku, żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie, następnie dodaję glukozę, cukier puder i margarynę. Wszystkie składniki łączę ze sobą i całość wyrabiam energicznie do momentu kiedy masa będzie elastyczna, sprężysta i będzie łatwa do formowania. Na sam koniec dodaję barwniki spożywcze. Stolnice delikatnie oprószam cukrem pudrem i masę przekładam na stolnicę. Wykrawam kwiatuszki.