Sposób przygotowania:
Delikatna pianka truskawkowa
Truskawki umyć, oszypułkować, osączyć.
Galaretkę rozpuścić w gotowanej wodzie, dobrze rozmieszać, odstawić do lekkiego stężenia.
Mleko mocno schłodzone wlać do wysokiego naczynia, wsypać śnieżkę i na wolnych obrotach, ubijać przez 5 minut do całkowitego zgęstnienia pianki.
Do śnieżki stopniowo dodawać po łyżce zimnej galaretki, ciągle ubijając mikserem.
Gotową piankę, przełożyć do pucharków, udekorować truskawkami, schłodzić w lodówce.
Galaretkę rozpuścić w gotowanej wodzie, dobrze rozmieszać, odstawić do lekkiego stężenia.
Mleko mocno schłodzone wlać do wysokiego naczynia, wsypać śnieżkę i na wolnych obrotach, ubijać przez 5 minut do całkowitego zgęstnienia pianki.
Do śnieżki stopniowo dodawać po łyżce zimnej galaretki, ciągle ubijając mikserem.
Gotową piankę, przełożyć do pucharków, udekorować truskawkami, schłodzić w lodówce.