Sposób przygotowania:
Delikatna zupa rybna
Cebulę obrać, por oczyścić, dokładnie umyć. Warzywa pokroić w cienkie plasterki.
Pomidory naciąć na krzyż, krótko obgotować w gorącej wodzie, obrać ze skórki, wydrążyć i pokroić w drobna kostkę.
Paprykę umyć, osuszyć, przeciąć na pół, usunąć nasiona i pokroić w drobną kostkę. Peperoni przepołowić, wydrążyć i drobno posiekać.
Masło rozpuścić w garnku i dusić na nim uprzednio przygotowane warzywa ciągle mieszając, dodać kminku oraz tymianku i dolać wywaru. Całość dusić pod przykryciem przez około 5 minut.
Przez ten czas umyć filety z ryby, osuszyć, pokroić na kawałki, posolić, dodać do warzyw i gotować dalej zupę przez około 10 minut.
Zupą napełnić 2 talerze, przybrać kleksem z śmietany.
Pomidory naciąć na krzyż, krótko obgotować w gorącej wodzie, obrać ze skórki, wydrążyć i pokroić w drobna kostkę.
Paprykę umyć, osuszyć, przeciąć na pół, usunąć nasiona i pokroić w drobną kostkę. Peperoni przepołowić, wydrążyć i drobno posiekać.
Masło rozpuścić w garnku i dusić na nim uprzednio przygotowane warzywa ciągle mieszając, dodać kminku oraz tymianku i dolać wywaru. Całość dusić pod przykryciem przez około 5 minut.
Przez ten czas umyć filety z ryby, osuszyć, pokroić na kawałki, posolić, dodać do warzyw i gotować dalej zupę przez około 10 minut.
Zupą napełnić 2 talerze, przybrać kleksem z śmietany.