Sposób przygotowania:
Delikatne naleśniki z musem jagodowym
Przygotować składniki niezbędne do wykonania tej potrawy. Wykonać ciasto naleśnikowe, w tym celu należy schłodzone mleko połączyć z zimną wodą, dodać szczyptę soli. Jajka sparzone rozbić oddzielając żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Mleko z wodą, solą, cukrem pudrem i żółtkami zmiksować dodać mąkę i dalej miksować, a następnie dodać pianę z białek i zamieszać wszystkie składniki. Następnie patelnię smarować słoniną i smażyć cienkie naleśniki. Następnie przygotować nadzienie do naleśników, w tym celu twaróg ugnieść widelcem, dodać śmietanę kwaśną, cynamon, cukier waniliowy, następnie wymieszać składniki i nakładać cienką warstwę nadzienia na każdy naleśnik, zwijać w rulon. Wykonać sos jagodowy. Jagody umyć, osuszyć blenderem rozdrobnić jagody , wsypać cukier kryształ oraz wlać śmietankę. Serwować. Zamiast jagód można dodać inne owoce.