frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Rolada z udźca indyczego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne rolady, czy jak to nazwać pieczenie z wkładem. Jako farsz dodałem czosnek niedźwiedzi i paprykę czerwoną i oraz pomidorki suszone.

Rolada z udźca indyczego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada z udźca indyczego

 

Sposób przygotowania:

Rolada z udźca indyczego
Udziec z indyka wykroić od kości i rozkroić tak aby powstał płat większy. Lekko rozbić mięso i posypać solą i pieprzem, papryką ostrą. Odstawić na noc do lodówki

Wyjąć i dodać paprykę pokrojoną w kostkę, pomidorki suszone i czosnek niedźwiedzi też pokrojony drobno. Posypać ulubionymi ziołami i zwinąć w roladę, spiąć wykałaczką i wstawić do piekarnika w naczyniu żaroodpornym.

Piec około godziny w 200 stopniach.
Rolada z udźca indyczego
Paprykę czerwoną opłukać i wyjąć nasiona, pokroić na kostkę
Rolada z udźca indyczego
Czosnek niedźwiedzi opłukać i pokroić później na mniejsze kawłki
Rolada z udźca indyczego
Mięso rozłożyć i nałożyć farsz, zlorować i spiąć wykałaczką
Rolada z udźca indyczego
Włożyć do piekarnika i piec w 200 stopniach około 1 g.