Sposób przygotowania:
Rolada z udźca indyczego
Udziec z indyka wykroić od kości i rozkroić tak aby powstał płat większy. Lekko rozbić mięso i posypać solą i pieprzem, papryką ostrą. Odstawić na noc do lodówki
Wyjąć i dodać paprykę pokrojoną w kostkę, pomidorki suszone i czosnek niedźwiedzi też pokrojony drobno. Posypać ulubionymi ziołami i zwinąć w roladę, spiąć wykałaczką i wstawić do piekarnika w naczyniu żaroodpornym.
Piec około godziny w 200 stopniach.
Wyjąć i dodać paprykę pokrojoną w kostkę, pomidorki suszone i czosnek niedźwiedzi też pokrojony drobno. Posypać ulubionymi ziołami i zwinąć w roladę, spiąć wykałaczką i wstawić do piekarnika w naczyniu żaroodpornym.
Piec około godziny w 200 stopniach.