WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Smażony kalafior z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kalafior ugotowany w osolonej wodzie a następnie wystudzony i mocno przysmażony na maśle z dodatkiem przypraw i posiekanego koperku z bułką tartą.

Smażony kalafior z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażony kalafior z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Smażony kalafior z koperkiem

ETAP 1:

Kalafiora włożyć do garnka. Zalać zimną wodą i zagotować. Osolić i gotować do miękkości, ale jednocześnie nie rozgotowując żeby różyczki zachowały swój kształt.

Po ugotowaniu odcedzić i wystudzić. Na patelni roztopić masło. Wrzucić kalafiora podzielonego na małe różyczki i smażyć aż kalafior nabierze złotobrązowego koloru. Doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym. Wymieszać. Dodać posiekany koperek i ponownie wymieszać.

Na koniec posypać wszystko bułką tartą i jeszcze raz wymieszać. Wyłożyć na talerz.

Smażony kalafior z koperkiem
Kalafior usmażony na patelni z koperkiem, przyprawami i bułką
Smażony kalafior z koperkiem
Bułka tarta dodana do podsmażonego kalafiora
Smażony kalafior z koperkiem
Podsmażony kalafior posypany posiekanym koperkiem
Smażony kalafior z koperkiem
Ugotowany kalafior podzielony na różyczki włożony na patelnię

Tagi:

kalafior danie