Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Delikatny sorbet owocowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Sorbet owocowy to bardzo prosty w przygotowaniu, przepyszny deser nie tylko na upalne dni:) Polecam:)

Delikatny sorbet owocowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Delikatny sorbet owocowy

 

Sposób przygotowania:

Delikatny sorbet owocowy
Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć, przełożyć do zamykanego pojemnika i mocno zamrozić. Borówki oczyścić, umyć, osuszyć i również mocno zamrozić. Zamrożone owoce przełożyć do miski blendera. Z obu pomarańczy wycisnąć sok, dodać go do zamrożonych owoców. Dodać też do nich obranego i rozdrobnionego banana, miód i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie zmiksować. Gotowy sorbet można jeszcze dodatkowo zamrozić lub od razu podzielić na porcje i podawać.
Delikatny sorbet owocowy
Oczyszczone umyte i osuszone owoce mocno zamrożone.
Delikatny sorbet owocowy
Zamrożone owoce przełożone do miski blendera.
Delikatny sorbet owocowy
Sok z pomarańczy banan miód i cukier waniliowy dodane do zamrożonych owoców.