zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 684]

Sorbet mleczno brzoskwiniowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Mocno brzoskwiniowy mleczny sorbet, orzeźwiający , zaspokoi każdego łasucha.

Sorbet mleczno brzoskwiniowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sorbet mleczno brzoskwiniowy

 

  • 50 dag brzoskwiń
  • 6 łyżek cukru trzcinowego ( wg smaku)
  • 500 ml mleczka skondensowanego
  • 30 ml syropu z limonki lub innych cytrusów

 

Sposób przygotowania:

Sorbet mleczno brzoskwiniowy
Brzoskwinie myję , obieram z nich skórki, dzielę na mniejsze części i zasypuję cukrem trzcinowym. Następnie dodaję syrop i miksuję na papkę.



W osobnym naczyniu ubijam mleczko , ubite łączę z brzoskwiniami. Gotową masę owocową wkładam na godzinę do zamrażarki.



Po tym czasie przelewam do maszyny do robienia lodów, i nastawiam czas 40 minut. Gotowe nakładam do kubków waflowych lub pucharków, można polać syropem. Smacznego:)
Sorbet mleczno brzoskwiniowy
Brzoskwinie myję , obieram z nich skórki, dzielę na mniejsze części i zasypuję cukrem trzcinowym.
Sorbet mleczno brzoskwiniowy
zasypuję cukrem trzcinowym. Następnie miksuję na papkę.
Sorbet mleczno brzoskwiniowy
W osobnym naczyniu ubijam mleczko , ubite łączę z brzoskwiniami.
Sorbet mleczno brzoskwiniowy
Gotową masę owocową wkładam na godzinę do zamrażarki. Po tym czasie przelewam do maszyny do robienia lodów, i nastawiam czas 40 minut.