Sposób przygotowania:
Sorbet mleczno brzoskwiniowy
Brzoskwinie myję , obieram z nich skórki, dzielę na mniejsze części i zasypuję cukrem trzcinowym. Następnie dodaję syrop i miksuję na papkę.
W osobnym naczyniu ubijam mleczko , ubite łączę z brzoskwiniami. Gotową masę owocową wkładam na godzinę do zamrażarki.
Po tym czasie przelewam do maszyny do robienia lodów, i nastawiam czas 40 minut. Gotowe nakładam do kubków waflowych lub pucharków, można polać syropem. Smacznego:)
W osobnym naczyniu ubijam mleczko , ubite łączę z brzoskwiniami. Gotową masę owocową wkładam na godzinę do zamrażarki.
Po tym czasie przelewam do maszyny do robienia lodów, i nastawiam czas 40 minut. Gotowe nakładam do kubków waflowych lub pucharków, można polać syropem. Smacznego:)
edytaha
zbysiowa
Korzystamy i szukamy swoich smaków;)