KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Delikatny tuńczyk na puszystej marchewce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tuńczyk, danie tak wykwintne a tak proste.

Delikatny tuńczyk na puszystej marchewce

Składniki:

Delikatny tuńczyk na puszystej marchewce

 

  • Składniki:
  • 100 gram świeżej polędwicy z tuńczyka,
  • 2-3 sztuki anchois puszki,
  • plasterek cytryny,
  • sól, pieprz do smaku,
  • zielenina do dekoracji,
  • 1 łyżka oliwy,
  • kilka ziaren czerwonego pieprzu,

 

Sposób przygotowania:

Delikatny tuńczyk na puszystej marchewce
Przygotowanie: Na rozgrzaną patelnie wlewamy oliwę, i smażymy przez 2 minuty z każdej strony kawałek tuńczyka, tak aby był delikatnie surowy wewnątrz. Talerz dekorujemy zieleniną, ja użyłem kompozycji z zielonego groszku , na środku układamy tuńczyka skrapiając cytryną i doprawiając pieprzem i solą. Po boku układamy filety z anchois i kawałek cytryny, wszystko delikatnie skrapiamy dobrą oliwą i posypujemy czerwonym pieprzem. SMACZNEGO.

Tagi:

marchewka