EwciaBabcia

EwciaBabcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Deser bananowo-biszkoptowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczna słodka przekąska dla dziecka. Bananów nie należy słodzić, ponieważ biszkopty są bardzo słodkie.

Deser bananowo-biszkoptowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser bananowo-biszkoptowy

 

  • 2 banany
  • 6 biszkoptów
  • 3 łyżki kleiku ryżowego
  • 1/2 szkl gorącej wody

Sposób przygotowania:

Deser bananowo-biszkoptowy
Banany myjemy, obieramy, kroimy w plasterki. Wkładamy do garnka, podlewamy wodą i gotujemy 10minut na małym ogniu. Biszkopty wkładamy do miseczki, zalewamy ciepłą wodą, czekamy aż nasiąkną. Ciepłe banany i namoknięte biszkopty wkładamy do blendera i miksujemy. Do 1/2 szkl gorącej wody wsypujemy kleik i mieszamy aż konsystencja będzie jednolita, dodajemy do deseru, mieszamy. Deser dzielimy na porcje i podajemy.
Deser bananowo-biszkoptowy
Bananów nie powinno się słodzić, bo biszkopty są słodkie
Deser bananowo-biszkoptowy
Biszkopty zalewamy ciepłą wodą, szybciej namokną
Deser bananowo-biszkoptowy
Banany można spokojnie zmiksować z biszkoptami
Deser bananowo-biszkoptowy
Każda mama wie,że kleik nada każdemu daniu odpowiednią konsystencji

Tagi:

biszkopt