olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Biszkoptowa tarta z galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

szybki i słodki deser idealny dla zapracowanych lub dla niezapowiedzianych gości

Biszkoptowa tarta z galaretką

Składniki:

Biszkoptowa tarta z galaretką

 

  • 1 gotowy spód biszkoptowy
  • 1 opakowanie galaretki o dowolnym smaku (ja dałam truskawkową)
  • 3 brzoskwinie
  • bita śmietana w proszku
  • mleko skondensowane (ok. 3/4 szklanki)

Sposób przygotowania:

Biszkoptowa tarta z galaretką
Galaretkę przygotuj wg przepisu podanego na opakowaniu.Brzoskwinie umyj, pokrój w plastry, usuń pestki. Wyłóż na spód biszkoptowy. Kiedy galaretka stężeje, włóż ją na brzoskwinie. Bitą śmietanę przygotuj wg przepisu na opakowaniu, dodając- zamiast zwykłego mleka- mleko skondensowane. Ciasto pokroić w trójkąty i ozdobić każdą część kleksem bitej śmietany.

Tagi:

tarta biszkopt