Sposób przygotowania:
Borówkowy kisielETAP 1
Borówkę przekładamy do garnka. Dodajemy do nich połowę wody, cukier kryształ i cukier waniliowy.
Całość stawiamy na ogniu i gotujemy do momentu jak owoce puszczą sok i staną się miękkie.
ETAP 2
Pod koniec gotowania do owoców dodajemy cynamon
ETAP 3
Miedzy czasie w pozostałej wodzie rozpuszczamy mąkę.
ETAP 4
Do gotowej masy borówkowej wlewamy wodę z mąką.
ETAP 5
Całość zagotowujemy. Gotowy kisiel rozlewamy do przygotowanych pucharków i pozostawiamy do ostygnięcia.
Na przestudzone desery wykładamy bitą śmietanę. Część ciasteczek dzielimy na mniejsze części, a część rozkruszamy. Tak przygotowane wykładamy na śmietanę.
Całość dekorujemy listkami mięty oraz świeżymi owocami. Podajemy.
SylaUla
mocsłodkości
gusia1000