Sposób przygotowania:
Lody jeżynowe
Jeżyny zmiksować na mus i przetrzeć przez gęste sito aby pozbyć się pesteczek.
Mascarpone przełożyć do miski i zmiksować. Następnie dodać mleko zagęszczone oraz przetarte jeżyny. Ponownie całość zmiksować.
Śmietankę ubić a następnie połączyć z masa jeżynową.
Całość przelać do pojemnika w którym będziemy mrozić lody.
Przykryć i wstawić do zamrażarki. Mrozić 3 godziny, co 30 minut całość zmiksować mikserem. Potem zostawić w zamrażarce do całkowitego zamrożenia, u mnie mroziły się przez noc.
Przed podaniem wystawić z zamrażarki 20-30 minut wcześniej.
Mascarpone przełożyć do miski i zmiksować. Następnie dodać mleko zagęszczone oraz przetarte jeżyny. Ponownie całość zmiksować.
Śmietankę ubić a następnie połączyć z masa jeżynową.
Całość przelać do pojemnika w którym będziemy mrozić lody.
Przykryć i wstawić do zamrażarki. Mrozić 3 godziny, co 30 minut całość zmiksować mikserem. Potem zostawić w zamrażarce do całkowitego zamrożenia, u mnie mroziły się przez noc.
Przed podaniem wystawić z zamrażarki 20-30 minut wcześniej.
SylaUla