Natalia Skóra

Natalia Skóra

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Rogaliki z nadzieniem na smalcu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Robiliście kiedykolwiek rogaliki na smalcu? Ja też nie, a muszę przyznać, że te są wyjątkowo świetne!

Rogaliki z nadzieniem na smalcu

Składniki:

Rogaliki z nadzieniem na smalcu

Składniki na ciasto:

Dodatkowe składniki:

  • dżem/powidło itp.

Sposób przygotowania:

Rogaliki z nadzieniem na smalcu

Sposób przygotowania:

Smalec wcześniej posiekać nożem na małe kawałeczki, po czym na stolnicy umieścić wszystkie składniki na ciasto.

Zarobić, wyrobić, jeżeli będzie za suche, to proponuję dodać trochę śmietany. Rozwałkować na ok. 3 mm, kroić na trójkąty.

Na każdym umieścić nadzienie i formować rogaliki. Piec w temperaturze 180 stopni, około 25 minut.

Można posypać cukrem pudrem, jak ktoś lubi.