kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Deser czreśniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jajka rozdzielić, masło utrzeć na puszysta masę

Deser czreśniowy

Składniki:

Deser czreśniowy

 

  • czesanie ze słoika 720 ml
  • twarożek chudy 25 dag
  • jajka 3 sztuki
  • śmietana kwaśna 150 ml
  • kasza manna błyskawiczna 10 łyżek
  • cukier 5 łyżek
  • masło 4 łyżki
  • otarta skórka z 1 cytryny
  • cukier puder 1 łyżka

 

  • .

Sposób przygotowania:

Deser czreśniowy
Dodać żółtka, cukier, skórkę cytrynową oraz sól i ucierać tak długo aż cukier się rozpuści. Masę wymieszać z twarogiem, śmietana, kaszą manną. Dodać ubita piane z białek – czereśnie odsączyć . Połowę masy przełożyć do naczynia żaroodpornego, rozłożyć 2/3 przykryć resztą masy, ułożyć na wierzchu resztę owoców. Piec w nagrzanym piekarniku 180 C ok. 50 minut. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.