Sposób przygotowania:
Sernik w żelatynowej bańce
Ser ucieramy ze śmietaną, cukrem i ekstraktem migdałowym. Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach gorącej wody. Lekko przestudzoną łączymy z masą serową. Napełniamy nią żelatynową bańkę, odrobiną smarujemy środek herbatnika. Na nim układamy "miseczkę" z sernikiem. Podłużne żelki kroimy w cienkie plastry. Przyklejamy je do masy serowej znajdującej się pomiędzy bańką a ciastkiem.
Wierzch dekorujemy czekoladową posypką i jagodami. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ilość deserków zależy od wielkości żelatynowych "miseczek".
Przepis na bańki z żelatyny dokładnie opisałam tutaj:
https://gotujmy.pl/muffinki-migdalowe-z-kula-sniezna,przepisy-dla-dzieci-przepis,262383.html
Po wymieszaniu żelatyny z wodą dodajemy zielony barwnik.
Wierzch dekorujemy czekoladową posypką i jagodami. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ilość deserków zależy od wielkości żelatynowych "miseczek".
Przepis na bańki z żelatyny dokładnie opisałam tutaj:
https://gotujmy.pl/muffinki-migdalowe-z-kula-sniezna,przepisy-dla-dzieci-przepis,262383.html
Po wymieszaniu żelatyny z wodą dodajemy zielony barwnik.