Sposób przygotowania:
Galaretkowy deserek ze śmietaną i mascarpone
Galaretki przygotowałam według opisu na opakowaniu. Zrobiłam je wieczorem dzień wcześniej.
Śmietanę 30 % ubiłam na sztywną masę z cukrem pudrem, a pod koniec ubijania dodałam śmietan fix.
Ubitą sztywną śmietanę połączyłam z serkiem mascarpone.
Każdy kolor galaretki pokroiłam na kryształki.
Do wyższych szklaneczek lub pucharków nakładałam najpierw czerwoną galaretkę + ubita śmietana z mascarpone, następnie lekko żółta + śmietana z mascarpone i na koniec zielona galaretka.
Na górę kleks ubitej śmietany.
Wnuki zadowolone a galaretki zniknęły w mig.
Śmietanę 30 % ubiłam na sztywną masę z cukrem pudrem, a pod koniec ubijania dodałam śmietan fix.
Ubitą sztywną śmietanę połączyłam z serkiem mascarpone.
Każdy kolor galaretki pokroiłam na kryształki.
Do wyższych szklaneczek lub pucharków nakładałam najpierw czerwoną galaretkę + ubita śmietana z mascarpone, następnie lekko żółta + śmietana z mascarpone i na koniec zielona galaretka.
Na górę kleks ubitej śmietany.
Wnuki zadowolone a galaretki zniknęły w mig.
gusia1000