Sposób przygotowania:
Deser jabłkowy ze śmietanką i rodzynkami
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Garnek z gorącą wodą zestawiamy z ognia i wsypujemy galaretkę mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy w chłodne miejsce do lekkiego stężenia.
Do półpłynnej galaretki dodajemy mus jabłkowy i mieszamy, aż masy się połączą.
Do każdego pucharka wkładamy do 1/3 przygotowanej masy i pucharki z deserem wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Każdy pucharek dekorujemy śmietanką i rodzynkami.
Do półpłynnej galaretki dodajemy mus jabłkowy i mieszamy, aż masy się połączą.
Do każdego pucharka wkładamy do 1/3 przygotowanej masy i pucharki z deserem wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Każdy pucharek dekorujemy śmietanką i rodzynkami.