Sposób przygotowania:
Tort a'la Wuzetka
Suche składniki przesiewamy. Do jajek dodajemy cukier. Miksujemy do momentu powstania puszystej masy. Do masy jajecznej wolnym strumieniem wlewamy olej. Ubijamy ze sobą składniki. Do masy dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Miksujemy do momentu połączenia się składników. Ciasto wlewamy do tortownicy, wcześniej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 60 minut do tzw. suchego patyczka.
Zimną śmietanę, którą wcześniej chłodziliśmy przez 15 minut w zamrażarce ubijamy. Do ubitej śmietany dodajemy cukier puder i śmietanfix. Do bitej śmietany dodajemy serek mascarpone. Łączymy ze sobą składniki.
Wodę łączymy z likierem czekoladowym. Ciasto dzielimy na trzy części. Każdy blat nasączamy i przekładamy kremem. Boki i wierzch ciasta smarujemy pozostałym kremem. Dekorujemy kandyzowanymi wiśniami.
Zimną śmietanę, którą wcześniej chłodziliśmy przez 15 minut w zamrażarce ubijamy. Do ubitej śmietany dodajemy cukier puder i śmietanfix. Do bitej śmietany dodajemy serek mascarpone. Łączymy ze sobą składniki.
Wodę łączymy z likierem czekoladowym. Ciasto dzielimy na trzy części. Każdy blat nasączamy i przekładamy kremem. Boki i wierzch ciasta smarujemy pozostałym kremem. Dekorujemy kandyzowanymi wiśniami.