Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z kurkumą i owocamiETAP 1:
Drożdże w misie robota wymieszać z 1/2 szklanki mleka, łyżką cukru i mąki, zostawić przykryte na 30 minut.
Do zaczynu wsypać przesianą mąkę, kurkumę, resztę cukru, cukier wanilinowy, sól, wbić jajka, wlać resztę mleka, letnie masło stopione i hakiem robota wyrabiać ciasto z 7 minut.
Misę nakryć talerzem i zostawić na około godzinę do wyrośnięcia.
ETAP 2:
Wyrośnięte ciasto parę razy wyrobić ręką, przełożyć do formy 34x25 cm z papierem do pieczenia, na cieście rozsmarować dżem i rozsypać owce mrożone wymieszane z 1 łyżką mąki tortowej.
Z mąki, masła, cukru, kurkumy wyrobić palcami kruszonkę i rozsypać na owocach.
ETAP 3:
Piekarnik nagrzany na 180, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, do suchego patyczka, ciasto wystudzić w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem.