Sposób przygotowania:
Deser jogurtowy z wiśniami
Wiśnie drylujemy i odstawiamy na bok w naczyniu. Żelatynę wkładamy na 5 minut do zimnej wody, aby napęczniała. Do miski wbić jajka 1 p. cukru waniliowego i ucieramy mikserem na jednolitą masę. Żelatynę wyjąć z wody, wycisnąć i rozpuścić w garnku na małym ogniu, następnie dodajemy do masy żółtkowej i dokładnie mieszamy. Wlać jogurt, mieszamy, wstawiamy na 5 minut do lodówki, aby krem nam trochę stęzał. 3/4 wiśni rozdzielićdo pucharków ( z tej ilości składników wyjdzie nam na 4 pucharki), Gęsty krem ubijamy krótko ale energicznie na piankę i napełniamy nim naczynia. Ponownie umieszczamy w lodówce na 1 godzinę. Po wyjęciu polewamy adwokatem, posypujemy pokruszonymi biszkoptami i dekorujemy resztą wiśni.SMACZNEGO
Sarenka
msewka
OoOlusiaa2706