Sposób przygotowania:
Deser "Kolorowa Wariacja"
1.Galaretki agrestowe dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie (max. 0,4 l) i schłodzić. 2.Umyte truskawki zmiksować z cukrem. 3. Wymieszać mus truskawkowy z lekko tężejąca galaretką i przelać do pucharków, wstawić do lodówki. 4.Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, nie dopuścić do zagotowania, dodać śmietankę, wymieszać i ostudzić. 5.Mascarpone zmiksować ze schłodzoną czekoladą i śmietanka. Wstawić krem do lodówki. 6.Mango obrać ze skórki, pokroić na cząstki i zmiksować, jeżeli jest mało słodkie dodać 1 łyżkę cukru. 7. "Skompletować" mus, kolejno: galaretka z truskawkami, krem mascarpone z czekoladą i śmietanką, przetarte mango, udekorować owocami lub można posypać uprażonymi z cukrem płatkami migdałowymi. Smacznego !!!
marietta