Sposób przygotowania:
Deser lodowy malinowo-truskawkowy
Formę najlepiej podłużną keksówkę wykładamy folią spożywczą tak by brzegi wystawały na zewnątrz. Do misy robota wsypujemy mix orzechów siekamy je niezbyt drobno. Umyte, odszypułkowane truskawki miksujemy blenderem z 1 łyżka cukru pudru. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy malinową masę śmietanową, która doda deserowy posmak słodko-kwaśny ( a ponadto na opakowaniu jest informacja, że masę można zamrażać), miksujemy wszystko dokładnie. Do keksówki wykładamy połowę masy, mye3 łyżki zmielonych orzechów i połowę zmiksowanych truskawek, mieszamy łyżką, przekładamy resztę masy, znów dodajemy truskawki i orzechy, mieszamy i wyrównujemy powierzchnię deseru, Zakrywamy folią i wkładamy do zamrażalnika na około 4 godziny. Po wyjęciu wyciągamy ostrożnie, odklejamy deser od folii i przekładamy na talerz. Posypujemy orzechami. Kroimy deser w plastry, można podawać z bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.