Sposób przygotowania:
Deser lodowy z chałwą i owocami
1. Chałwę rozkruszamy na dnie szklanego pucharka.
2. Banana obieramy, kroimy w plasterki i układamy na chałwie.
3. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i kroimy w plasterki. Maliny płuczemy. Owoce układamy w salaterkach.
4. Na każdym deserze kładziemy po dużej kulce lodów i posypujemy całość rozkruszonymi oreo.
5. Ozdabiamy paskiem czekolady. Można polać sosem czekoladowym.
2. Banana obieramy, kroimy w plasterki i układamy na chałwie.
3. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i kroimy w plasterki. Maliny płuczemy. Owoce układamy w salaterkach.
4. Na każdym deserze kładziemy po dużej kulce lodów i posypujemy całość rozkruszonymi oreo.
5. Ozdabiamy paskiem czekolady. Można polać sosem czekoladowym.