SUPERPRZEPIS

Deser Pana Cotta

  • 1
  • iziona
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Deser Pana Cotta Więcej zdjęć (2)

Ten deser to klasyk wśród deserów nie dosyć, ze jest bardzo prosty w przygotowaniu to jest też pyszny i ładnie się prezentuje.

Składniki:

Deser Pana Cotta

 

Sposób przygotowania:

Deser Pana Cotta
Mleko wymieszać ze śmietanką podgrzać, następnie rozpuścić w nim białą czekoladę i zagotować w gorącym mlecznym płynie rozpuścić żelatynę i odstawić, aby wystygło po przestudzeniu wlać do 5 szklaneczek i odstawić do zastygnięcia.Brzoskwinie z puszki po odsączeniu z soku zmiksować na mus i wylać go na zastygnięty deser, wierzch ozdobić truskawkami.
Deser Pana Cotta
Brzoskwinie zmiksować na mus i ozdobić deser.

Tagi:

czekolada