Sposób przygotowania:
Deser ryżowy z bananem, kiwi, brzoskwini
Ryż dobrze przepłukać zimna woda. Mleko zagotować w garnuszku, dodać cukier i ryż. Zamieszać i gotować na małym ogniu do miękkości ryżu. Polowe ilości ryżu przełożyć do czterech pucharków. Owoce obrać i pokroić. Rodzynki moczyć w gorącej wodzie przez 10 minut, odcedzić i dodać aromat rumowy. Oddzielnie zmiksować owoce banana i kiwi. Do bananów dodać 3 łyżeczki soku z cytryny, rodzynki i wymieszać. Na warstwę ryżu w pucharkach kładziemy warstwę kiwi, następnie znowu warstwę ryżu i zmiksowane banany. Wierzch dekorujemy pokrojoną brzoskwinią, po środku kładziemy łyżeczkę dżemu wiśniowego i kapiemy jogurtem. W zimie tuż przed położeniem brzoskwiń, deser można podgrzać w mikrofali, latem natomiast można schłodzić.
caroline1983
msewka
Agunia
Natala1210