Sposób przygotowania:
Deser truskawkowo- śmietankowy
Na dnie formy ułożyć biszkopty nasączone w rumie. Śmietanę kremówkę ubić ze śnieżką , śmietankami fix oraz z cukrem pudrem, połowę wyłożyć na biszkopty.
Jedną galaretkę rozpuścić w jednej szklance gotowanej wody, większą część truskawek zmiksować blenderem. Gdy galaretka zacznie się ścinać, połączyć ją razem z musem truskawkowym i wyłożyć na śmietanę, na chwilę włożyć do lodówki.
Następnie przykryć drugą częścią śmietany i układać truskawki wkoło i do środka, a na reszcie wysypać poziomki. Dwie galaretki truskawkowe rozpuścić w 1/2 l wody, gdy zacznie tężeć, zalać cały deser i włożyć na 4 godziny do lodówki.
Jedną galaretkę rozpuścić w jednej szklance gotowanej wody, większą część truskawek zmiksować blenderem. Gdy galaretka zacznie się ścinać, połączyć ją razem z musem truskawkowym i wyłożyć na śmietanę, na chwilę włożyć do lodówki.
Następnie przykryć drugą częścią śmietany i układać truskawki wkoło i do środka, a na reszcie wysypać poziomki. Dwie galaretki truskawkowe rozpuścić w 1/2 l wody, gdy zacznie tężeć, zalać cały deser i włożyć na 4 godziny do lodówki.