Sposób przygotowania:
Deser truskawkowyETAP 1:
Kilkanaście truskawek bez szypułek wrzucić do blendera. Dodać serek homogenizowany waniliowy i cukier puder. Wszystko zmiksować na jednolitą konsystencję. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić. Zimną wymieszać z zmiksowanymi truskawkami z serkiem.
Powstałą masę przelać do 2 lub 3 pucharków. Odstawić do stężenia. Na masie ułożyć mniejsze truskawki. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody. Wystudzić. Gdy zacznie tężeć wyłożyć na truskawki.
Wstawić do lodówki do stężenia i podać.
![Deser truskawkowy Deser truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/deser-truskawkowy-573493.jpg)
![Deser truskawkowy Deser truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/deser-truskawkowy-573494.jpg)
![Deser truskawkowy Deser truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/deser-truskawkowy-573495.jpg)
![Deser truskawkowy Deser truskawkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/deser-truskawkowy-573496.jpg)
lukrowanepierniczki
ciasteczka
Czekoladka 2