Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Crumble czereśniowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dojrzałe, słodkie czereśnie zapieczone pod chrupiącą kruszonką to prosty i szybki w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo smaczny deser.

Crumble czereśniowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Crumble czereśniowe

 

  • 150 gram czereśni
  • 3/4 szklanki mąki
  • 80 gram masła
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Crumble czereśniowe
Czereśnie oczyszczamy, kroimy na połówki i wrzucamy do kokilek. Posypujemy połową brązowego cukru.

Do miski wsypujemy mąkę, cukier brązowy oraz waniliowy i dodajemy zimne masło. Wyrabiamy rękami, aż powstaną grudki, a następnie posypujemy czereśnie kruszonką.

Pieczemy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Crumble czereśniowe
Czereśnie oczyszczamy, kroimy na połówki i wrzucamy do kokilek.
Crumble czereśniowe
Do miski wsypujemy mąkę, cukier brązowy oraz waniliowy i dodajemy zimne masło.
Crumble czereśniowe
Posypujemy czereśnie połową brązowego cukru.
Crumble czereśniowe
Posypujemy czereśnie kruszonką i pieczemy przez około 25 minut.