Sposób przygotowania:
Pyszny pieczony sernik na herbatnikach z rababarem
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, miękkie masło utrzeć mikserem do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Dodać twaróg śmietankowy, budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki z 2 minuty na średnich obrotach.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy wsypać połamane herbatniki, wyłożyć masę serową, na wierzch rozsypać obrany, pokrojony w kawałeczki rabarbar, delikatnie wcisnąć w masę serową.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 55 minut, do suchego patyczka, sernik w formie dobrze wystudzić, przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Dodać twaróg śmietankowy, budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki z 2 minuty na średnich obrotach.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy wsypać połamane herbatniki, wyłożyć masę serową, na wierzch rozsypać obrany, pokrojony w kawałeczki rabarbar, delikatnie wcisnąć w masę serową.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 55 minut, do suchego patyczka, sernik w formie dobrze wystudzić, przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
ciasteczka
ziutula
Czekoladka 2
ziutula
można dać np porzeczki lub inne kwaskowate owoce
lukrowanepierniczki