Sposób przygotowania:
Deser śmietankowy z truskawkamiETAP 1:
Galaretkę przeźroczysta rozpuścić w 200ml gorąc ej wody i odstawić do wystygnięcia. Zimną śmietanę ubić na sztywną masę. Do zimnego mleka wsypać śmietanę śnieżkę i również ubić na sztywno. Śmietanę śnieżkę wymieszać z ubitą śmietaną 30%. Następnie wlać zimną galaretkę i wymieszać dokładnie rózgą.
Na dnie pucharków umieścić po jednym ciastku. Na to wyłożyć krem śmietankowy zostawiając ok. 2-3cm wolnego miejsca. Poczekać aż pianka trochę zastygnie. Następnie na piance ułożyć połówki truskawek. Galaretkę w dowolnym kolorze rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody i wystudzić. Galaretką zalać truskawki napełniając pucharki po brzegi.
Deser schłodzić w lodówce do zastygnięcia galaretki.