Sposób przygotowania:
Deser truskawkowy do pucharków na zimno
Na sam początek pokroić truskawki w małe kwadraciki, niewielką ilość wyłożyć do dwóch pucharków, resztę pozostawić.
Śmietanę 30% ubić, dodać do niej serek mascarpone, śmietan fix i nadal ubijać. Pod koniec dodać resztę truskawek i ubijać na małych obrotach miksera.
Masę śmietanową wyłożyć do pucharków na truskawki. Posypać dodatkowo jeszcze odrobiną truskawek, cukierkową posypką i schłodzić w lodówce.
Udekorować.
Śmietanę 30% ubić, dodać do niej serek mascarpone, śmietan fix i nadal ubijać. Pod koniec dodać resztę truskawek i ubijać na małych obrotach miksera.
Masę śmietanową wyłożyć do pucharków na truskawki. Posypać dodatkowo jeszcze odrobiną truskawek, cukierkową posypką i schłodzić w lodówce.
Udekorować.
gosia47-47
serek mascarpone- 100 g