Sposób przygotowania:
Deser trzykolorowy z galaretką i truskawkami
Truskawki umyć i osuszyć, obrać z szypułek i część pokroić w ćwiartki. Galaretkę czerwoną rozpuścić we wrzątku, wymieszać i wystudzić.
Na dno ułożyć do szklanek lub salaterek pokrojone truskawki, zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.
W międzyczasie ubić śmietanę 30% z cukrem pudrem i podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao a drugą pozostawić białą.
Na stężałą galaretkę wyłożyć masę brązową z kakao i na to masę białą. Na wierzchu ułożyć truskawki pokrojone w plasterki. Można schłodzić w lodówce 30 minut lub dłużej.
Na dno ułożyć do szklanek lub salaterek pokrojone truskawki, zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.
W międzyczasie ubić śmietanę 30% z cukrem pudrem i podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao a drugą pozostawić białą.
Na stężałą galaretkę wyłożyć masę brązową z kakao i na to masę białą. Na wierzchu ułożyć truskawki pokrojone w plasterki. Można schłodzić w lodówce 30 minut lub dłużej.