Sposób przygotowania:
Truskawki z galaretką i ubitą śmietaną w proszku
Truskawki opłukać pod bieżącą wodą i pozbyć się szypułek, część pokroić na połówki lub ćwiartki.
Galaretkę zieloną lub inną rozpuścić we wrzątku, ostudzić.
Na dno do salaterek układać truskawki, zalać tężejącą galaretką i posypać kawałkami czekolady.
Odstawić do lodówki aby stężało wszystko.
Mleko wymieszać ze śmietaną w proszku i ubijać mikserem na sztywną pianę.
Wyłożyć ubitą śmietanę na galaretkę z truskawkami i po wierzchu udekorować kawałkami truskawek.
Galaretkę zieloną lub inną rozpuścić we wrzątku, ostudzić.
Na dno do salaterek układać truskawki, zalać tężejącą galaretką i posypać kawałkami czekolady.
Odstawić do lodówki aby stężało wszystko.
Mleko wymieszać ze śmietaną w proszku i ubijać mikserem na sztywną pianę.
Wyłożyć ubitą śmietanę na galaretkę z truskawkami i po wierzchu udekorować kawałkami truskawek.