Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Deser w formie trzy bit

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczny trzy bit doskonały do kawusi

Deser w formie trzy bit Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser w formie trzy bit

 

  • około 27 szt. ciasteczek Petit beurre
  • ½ l. mleka
  • 2 budynie waniliowe
  • 1 kostka masła
  • 1 puszka kajmaku
  • 400 ml śmietany kremówki 30%
  • 1 śnieżka
  • kakao

 

Sposób przygotowania:

Deser w formie trzy bit
Gotujemy budyń w połowie mleka, czyli na ½ litra mleka dajemy dwa rozprowadzone w odrobinie mleka budynie, słodzimy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Pamiętajmy aby wcześniej wyciągnąć kostkę masła aby składniki kremu miały taką samą temperaturę. Robimy krem. Masło ubijamy na puszystą pianę i powoli dodajemy budyń cały czas ubijając.
Ciasteczka układamy na papierze do pieczenia, trzy razy trzy. Na ciastkach równą warstwą rozprowadzamy krem. Następnie na ciastka nakładamy kajmak, przyklejamy kolejne ciasteczko i takie „markizy” układamy na kremie.
Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, wykładamy na markizy, kakao wysypujemy na górę i wstawiamy do lodówki.
Deser w formie trzy bit
Z masła i budyniu robimy krem - miksujemy
Deser w formie trzy bit
Ciasteczka układamy 3 na 3, na nich masę
Deser w formie trzy bit
Posypujemy obficie kakaem - powinna być grubsza warstwa
Deser w formie trzy bit
Gotowy deserek w postaci trzy bita - smacznego

Tagi:

ciasteczka