Sposób przygotowania:
Deser z grillowanym bananem
1) Banany obieramy ze skórki, kroimy w ukośne nie za cienkie plastry i układamy na grillu.
2) Kiedy z bananów zacznie robić się tzw. "ciapka" posypujemy je cukrem i jeszcze przez chwilę grillujemy.
3) Na dno pucharków kładziemy krem toffi.
4) Na kremie toffi układamy grillowane banany.
5) Na banany kładziemy ricottę.
6) Na ricottcie ponownie układamy banany.
7) Na koniec na górę kładziemy lody, plasterek grillowanego banana i posypujemy migdałami.
2) Kiedy z bananów zacznie robić się tzw. "ciapka" posypujemy je cukrem i jeszcze przez chwilę grillujemy.
3) Na dno pucharków kładziemy krem toffi.
4) Na kremie toffi układamy grillowane banany.
5) Na banany kładziemy ricottę.
6) Na ricottcie ponownie układamy banany.
7) Na koniec na górę kładziemy lody, plasterek grillowanego banana i posypujemy migdałami.