Sposób przygotowania:
Grillowane korzenne banany z czekoladą
Do grillowania należy wybrać dojrzałe aromatyczne banany o zdrowej i nieuszkodzonej skórce.
Każdego banana naciąć wzdłuż, na całej długości, głęboko przez miąższ uważając, aby nie przeciąć dolnej części skórki.
Kostki deserowej czekolady połamać na połówki i ciasno powtykać głęboko w miąższ banana.
Na wierzch nasypać po trochę cynamonu i przyprawy piernikowej bez mąki i cukru.
Każdego banana ciasno owinąć w alu-folię i szczelnie zakręcić oba końce.
Ułożyć na rozgrzanym grillu i opiekać, aż banany wyraźnie zmiękną.
Gotowe przełożyć na talerze, ostrożnie rozerwać folię i rozchylić skórkę.
Obok ułożyć porcję ulubionych lodów i owoce.
Podawać na gorąco lub na zimno.
Dla dorosłych banany można na talerzach skropić aromatycznym alkoholem.
Każdego banana naciąć wzdłuż, na całej długości, głęboko przez miąższ uważając, aby nie przeciąć dolnej części skórki.
Kostki deserowej czekolady połamać na połówki i ciasno powtykać głęboko w miąższ banana.
Na wierzch nasypać po trochę cynamonu i przyprawy piernikowej bez mąki i cukru.
Każdego banana ciasno owinąć w alu-folię i szczelnie zakręcić oba końce.
Ułożyć na rozgrzanym grillu i opiekać, aż banany wyraźnie zmiękną.
Gotowe przełożyć na talerze, ostrożnie rozerwać folię i rozchylić skórkę.
Obok ułożyć porcję ulubionych lodów i owoce.
Podawać na gorąco lub na zimno.
Dla dorosłych banany można na talerzach skropić aromatycznym alkoholem.