Sposób przygotowania:
Grillowane kieszonki drobiowe z plantanemETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć.
W połowie każdej piersi zrobić nacięcie wzdłuż ( tak by nie przeciąć mięsa do końca).
Nasmarować po całości olejem z pomidorami i bazylią oraz oprószyć solą i pieprzem.
ETAP 2:
Plantana obrać ze skóry, pokroić w pół plastry.
Na patelni rozgrzać masło, przesmażyć banana, wsypać cukier , smażyć mieszając do powstania karmelu.
Ser cheddar zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Kieszonki drobiowe napełnić serem oraz karmelizowanym plantanem.
ETAP 3:
Spiąć nacięcia wykałaczkami.
Mięso oprószyć słodką i ostrą papryką.
ETAP 4:
Grillować na rumiano z obu stron.( czas grilowania może być różny w zależności od grubości mi mięsa). Przed podaniem usunąć wykałaczki.