Sposób przygotowania:
Deser z mango i musem truskawkowym
Mango obrać i pokroić w kostkę, banany obrać ze skórki, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Zblendować blenderem lub malakserem razem i odstawić.
Truskawki umyć i obrać z szypułek, przełożyć do kielicha blendera i zmiksować.
Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i wkładać na dno do szklanek, dodać mus truskawkowy i na wierzch mus z mango z bananem. Udekorować listkiem bazylii lub mięty.
W upalne dni schłodzić i podawać.
Zblendować blenderem lub malakserem razem i odstawić.
Truskawki umyć i obrać z szypułek, przełożyć do kielicha blendera i zmiksować.
Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i wkładać na dno do szklanek, dodać mus truskawkowy i na wierzch mus z mango z bananem. Udekorować listkiem bazylii lub mięty.
W upalne dni schłodzić i podawać.