Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Deser z ryżem i gruszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ryżowy deserek z dodatkiem gruszek.

Deser z ryżem i gruszkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser z ryżem i gruszkami

 

Sposób przygotowania:

Deser z ryżem i gruszkami
Ryż ugotować z odrobiną soli wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, a następnie wysypać go z torebki. Do ciepłego ryżu wbić sparzone wcześniej jajko, dodać jogurt i cukier waniliowy, wymieszać i mocno podgrzać, cały czas mieszając. Gruszki obrać . Usunąć im gniazda nasienne. Gruszki pokroić na mniejsze kawałki. Do owoców dodać masło i cukier i podgrzewać kilka minut, aż puszczą sok, a masło i cukier się roztopią. Do pucharków rozłożyć ryż, a na nim gruszki razem z sokiem.
Deser z ryżem i gruszkami
Ugotowany z odrobiną soli ryż wysypany z torebki.
Deser z ryżem i gruszkami
Ryż wymieszany z jajkiem jogurtem i cukrem waniliowym.
Deser z ryżem i gruszkami
Obrane i pokrojone na mniejsze kawałki gruszki z masłem i cukrem.
Deser z ryżem i gruszkami
Gruszki podgrzewane tak długo aż puściły sok.

Tagi:

ryż jajko jajka