Sposób przygotowania:
Deser z ryżową serpentynką
Mandarynki obierz i przygotuj filety (tzn. cząstki obierz z błon). zostaw 4 czastki do dekoracji, pozostałe ułóż w kieliszkach na dnie w rozetkę. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, dodaj śmietankę , orzechy i szczyptę chili (choć niekoniecznie). Wymieszaj krem, po lekkim przestudzeniu wlej go na mandarynki. Wrzuć wstążki ryżowe na gorącą fryturę. Po wyjęciu odsącz go z tłuszczu na papierowym ręczniku. Udekoruj deser pokrojoną cząstką mandarynki, orzeszkiem i serpentynkami wstążeczek ryżowych .
jaNina
elzbieta8960
Sarenka
jaNina
Dzięki, bardzo cieszą mnie Twoje słowa!
Serdecznie pozdrawiam!
wedith1
jaNina
Dzięki! ja też pozdrawiam :D