Sposób przygotowania:
Deser z zieloną herbatą i musem kiwi
Żelatynę rozpuścić w 250 ml wrzątku.Herbatę zaparzyć w 200ml wody.
Żółtka ubijamy na puszystą masę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Do masy dodajemy zaparzoną herbatę i rozpuszczoną żelatynę, mieszamy, wkładamy do lodówki aby masa stężała.
W tym czasie ubijamy śmietanę, razem z posiekanymi bakaliami dodajemy do tężejącej masy mieszamy, układamy do 4 pucharków, wkładamy ponownie do lodówki do całkowitego stężenia.
Kiwi miksujemy na mus, dodajemy ew cukru. Przed podaniem układamy mus do pucharków, dekorujemy rodzynkami. Smacznego!
Żółtka ubijamy na puszystą masę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Do masy dodajemy zaparzoną herbatę i rozpuszczoną żelatynę, mieszamy, wkładamy do lodówki aby masa stężała.
W tym czasie ubijamy śmietanę, razem z posiekanymi bakaliami dodajemy do tężejącej masy mieszamy, układamy do 4 pucharków, wkładamy ponownie do lodówki do całkowitego stężenia.
Kiwi miksujemy na mus, dodajemy ew cukru. Przed podaniem układamy mus do pucharków, dekorujemy rodzynkami. Smacznego!
Sarenka
luna