Sposób przygotowania:
Deserek brzoskwiniowo - jogurtowy
Brzoskwinie wyjmujemy z zalewy i odsączamy na sitku. Galaretkę wsypujemy do gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia i studzimy. Brzoskwinie kroimy w kostkę. Do miski przekładamy jogurt i ser oraz wsypujemy cukier i miksujemy do połączenia, wlewamy letnią galaretkę ( 4 łyżki ), miksujemy. Wkładamy po 3 łyżki masy do szklaneczek i odstawiamy do steżenia.
Do pozostałej galaretki wkładamy połowę pokrojonych owoców i odstawiamy do lekkiego stężenia.
Na stężoną masę w szklaneczkach wykładamy po połowie półpłynnej galaretki z owocami, odstawiamy do stężenia do lodówki. Na stężoną masę wkładamy resztę masy jogurtowej i wstawiamy ponownie do lodówki. Następnie układamy resztę owoców.
Do pozostałej galaretki wkładamy połowę pokrojonych owoców i odstawiamy do lekkiego stężenia.
Na stężoną masę w szklaneczkach wykładamy po połowie półpłynnej galaretki z owocami, odstawiamy do stężenia do lodówki. Na stężoną masę wkładamy resztę masy jogurtowej i wstawiamy ponownie do lodówki. Następnie układamy resztę owoców.
SylaUla
kuchenny świat