Sposób przygotowania:
Najlepszy blok czekoladowyHerbatniki:
![Najlepszy blok czekoladowy Najlepszy blok czekoladowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/najlepszy-blok-czekoladowy-534054.jpg)
Herbatniki należy pokruszyć na mniejsze kawałki.
Masa:
![Najlepszy blok czekoladowy Najlepszy blok czekoladowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/najlepszy-blok-czekoladowy-534055.jpg)
Wodę z margaryną i cukrem należy zagotować w średnim garnuszku - cukier powinien się rozpuścić.
Następnie garnek zdjąć z palnika, a do środka wsypać kakao oraz stopniowo i energicznie mieszając - mleko w proszku.
Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Na końcu dodać pokruszone ciastka i/lub bakalie.
Wszystko razem ponownie wymieszać.
Chłodzenie:
![Najlepszy blok czekoladowy Najlepszy blok czekoladowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/najlepszy-blok-czekoladowy-534056.jpg)
Masę przełożyć do formy uprzednio wysłanej folią spożywczą lub aluminiową, wyrównać i wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc.
Całość powinna stężeć.
SylaUla
Di bloguje