Sposób przygotowania:
Deserek dietetyczny Eli
Żelatynę rozpuścić w 100 ml wrzącej wody i ostudzić.Wszystkie składniki masy maślankowej dokładnie zmiksować,rozlać do pucharków (mnie wyszło 9 szt)i włożyć do lodówki,żeby stężała.Umyte i obrane truskawki(1 kg) pokroic na połówki,zalać 2 litrami wrzącej wody,zagotować i odstawić na chwilę.Z truskawek odlać 5 szklanek płynu (resztę płynu z truskawkami zachować do kisielu)i w nim rozpuścić 4 łyżki cukru,50g żelatyny i ostudzić.Pucharki wyjąć z lodówki.Na masie maślankowej ułożyć truskawki przecięte na połówki,zalać zimną galaretką i włożyć do lodówki,żeby stężała.Smacznego!
Deser można ozdobić bitą śmietana,ale wtedy nie będzie dietetyczny.
Deser można ozdobić bitą śmietana,ale wtedy nie będzie dietetyczny.
góralka
p.haju
Jojo
Doro
luna
shimetsu
dzastina
łakomczuszka
eli_555
shimetsu
Mylisz sie, to duzo cukru jak na danie dietetyczne. To tak jakbys do salatki wkroila troche szynki i twierdzila, ze jest malo, wiec salatka jest wciaz wegetarianska...
luna