Sposób przygotowania:
Deserek mleczny z borówkami
Borówki wkładamy do wody i myjemy, odsączamy z wody na cedzaku. Żelatynę wsypujemy do zimnego mleka i mieszamy, odstawiamy.
Do garnka wlewamy mleko i zagotowujemy z cukrem i ksylitolem, dodajemy stężoną żelatynę. Mieszamy i rozpuszczamy żelatynę w gorącym mleku, odstawiamy do lekkiego stężenia.
Do każdego pucharka wkładamy : po garści borówek, 1/2 stężonej masy mlecznej, 1/2 borówek. Odstawiamy do lodówki i lekko chłodzimy.
Do garnka wlewamy mleko i zagotowujemy z cukrem i ksylitolem, dodajemy stężoną żelatynę. Mieszamy i rozpuszczamy żelatynę w gorącym mleku, odstawiamy do lekkiego stężenia.
Do każdego pucharka wkładamy : po garści borówek, 1/2 stężonej masy mlecznej, 1/2 borówek. Odstawiamy do lodówki i lekko chłodzimy.