Sposób przygotowania:
Deserek z borówkami
Serek mascarpone utrzeć z jogurtem bałkańskim i cukrem waniliowym. Dosłodzić według uznania cukrem pudrem.
Borówki opłukać, porządną garść odłożyć do przystrojenia, pozostałe owoce zmiksować. Jeśli nie są wystarczająco słodkie, dosłodzić cukrem pudrem według uznania.
Do szklanek nałożyć warstwami: zmiksowane borówki – mascarpone z jogurtem – zmiksowane borówki.
Migdały i orzechy laskowe posiekać.
Wierzch deserów posypać posiekanym migdałami i orzechami, przybrać odłożonymi wcześniej borówkami i listkiem mięty.
Borówki opłukać, porządną garść odłożyć do przystrojenia, pozostałe owoce zmiksować. Jeśli nie są wystarczająco słodkie, dosłodzić cukrem pudrem według uznania.
Do szklanek nałożyć warstwami: zmiksowane borówki – mascarpone z jogurtem – zmiksowane borówki.
Migdały i orzechy laskowe posiekać.
Wierzch deserów posypać posiekanym migdałami i orzechami, przybrać odłożonymi wcześniej borówkami i listkiem mięty.